Bezienswaardigheden Rome

Bezienswaardigheden

Als oude hoofdstad van het Romeinse Rijk, en centrum van de Rooms-Katholieke Kerk, heeft Rome een bijzonder rijke geschiedenis, en doordat de inwoners erg trots zijn op hun geschieenis, zijn veel van de historische bezienswaardigheden bewaard gebleven.

Bekende bouwwerken uit de tijd van her Romeinse Rijk zijn het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon.

Maar ook het Circus Maximus, waar vroeger spelen en paardenwedstrijden werden gehouden, moet je zeker gaan bekijken.

Een voorbeeld van een bezienswaardigheid van latere datum is de Trevifontein, die in de 18e eeuw zijn huidige vorm kreeg, en het toneel vormde van een beroemde scène uit de film La Dolce Vita van Federico Fellini.

Het Sint-Pietersplein en de daar gelegen Sint-Pietersbasiliek zijn ook wereldberoemd, maar liggen eigenlijk niet in Rome, maar in Vaticaanstad, dat je echter gewoon kunt bezoeken.

Let wel op de Katholieke feestdagen, want dan kan het erg druk zijn in Vaticaanstad, alhoewel dat vanzelfsprekend ook een hele belevenis is, en één van de weinige momenten om de Paus te zien.

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Rome, is het oudste museum van de stad, het in 1471 opgerichte Musei Capitolini, dat in aanvulling op de grotere Vaticaanse Musea, tot de belangrijkste kunstcollecties van de stad behoren.

De Villa Giulia, een zestiende-eeuwse landhuis van Paus Julius II, heeft een uitgebreide collectie van oude Etruskische en Romeinse kunst.

In de Villa Borghese, het paleis van de familie Borghese, onder andere bekend van Paus Paulus V, en Pauline Borghese de zus van Napoleon, wordt de kunstcollectie van deze familie tentoongesteld, die bestaat uit schilderijen en sculpturen.

In het door een Michelangelo ontworpen klooster bevindt zich het Museo Nazionale Romano delle Terme. Hier wordt Griekse en Romeinse kunst tentoongesteld.

Ook van belang zijn de galerieën in het Palazzo Doria Pamphili en het Palazzo Colonna, de bronscollectieuit uit de Renessaince in de Palazzo Venezia en de schilderijencollectie van het Palazzo Barberini.

Meer bezienswaardigheden

Natuurlijk heeft de stad nog veel meer bezienswaardigheden te bieden, zoals Piazza Navona, Basiliek Van Santa Maria Maggiore, de Sixtijnse Kapel, de Sint-Jan van Lateranen, de Spaanse trappen, Galleria Borghese, de Engelenburcht, de zuidelijkste van de zeven heuvelen de Aventijn, de San Pietro in Vincoli, Sint-Paulus buiten de Muren, San Clemente, het Monument van Victor Emanuel II, de Basiliek van Santa Maria in Trastevere, en ga zo maar door, want deze korte lijst is verre van compleet.

Ook als je wilt gaan winkelen is Rome, dan kan je dat perfect op sommige plekken in het centrum doen.

Sterker nog, het is perfect te combineren met het bezoek aan diverse bezienswaardigheden.

Ook de diverse terrasjes, dat is natuurlijk typisch Italiaans, kunnen een leuk plekje zijn.

Advertentie